De nieuwe safety car (+ foto)

Een nieuw seizoen formule 1 brengt altijd heel wat sensatie en ongelukken met zich mee. Speciaal daarom voorziet Mercedes de sport ook in 2010 van de zogenaamde Safety Car.
Als je sommige rijders zou laten begaan is het zo dat er tijdens een ongeluk waarschijnlijk nog meer ongelukken zouden ontstaan. Speciaal daarom voorziet de FIA enkele bijzondere regels met betrekking tot het uitrijden van de Safety Car. In 2010 gebruikt men daarvoor opnieuw een wagen van het Duitse merk Mercedes.

De nieuwe Mercedes SLS AMG werd onlangs nog publiekelijk voorgesteld in Genève maar zoals men hem daar kon bewonderen, zo zal hij uiteraard niet op de grid verschijnen. De nieuwe SLS AMG wordt opnieuw voorzien van zwaailichten op het dak, een camera in de cockpit, en uiteraard plakt het logo van de Formule 1 er ook weer op. De motor van de Safety Car is in staat om maar liefst 571 pk te leveren.

Indien het ongeval zo ernstig is dat een arts mee het circuit op zal moeten is het zo dat Mercedes ook opnieuw een Medical Car voorziet. De Medical Car zou naar verluidt een Mercedes C63 AMG moeten zijn. Bernd Mayländer zal nog steeds achter het stuur zitten van de Safety Car want daar is toch wel enige ervaring voor nodig.

image
a:0:{}
HRT heeft nog geen meter gereden en toch is Bruno Senna al zeer enthousiast. In zijn column op motorsport-magazin.com zegt hij dat de HRT de snelste wagen van de nieuwkomers heeft.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}