“Schumacher is een legende”

Tijdens de voorbije testweek in Barcelona vond er al een kleine strijd plaats tussen Lewis Hamilton en Michael Schumacher. Hamilton heeft er alvast van genoten.
Michael Schumacher stopte in 2006 met de Formule 1 en Fernando Alonso was op dat ogenblik zeer tevreden over het feit dat hij de grid had mogen delen met de Duitse legende. Alonso behaalde zelfs twee wereldtitels en die zouden alvast bijzonderder zijn aangezien hij er met Schumacher om diende te strijden.

Meteen na het pensioen van Schumacher was het de Brit Lewis Hamilton die bij McLaren debuteerde. Hamilton liet meermaals verstaan dat ook hij graag in duel zou zijn gegaan met Schumacher en dat het jammer was dat die kans uitgesloten was.

In 2010 is Schumacher terug van weggeweest. Meerdere rijders zeiden reeds dat ze zeer tevreden zijn over de comeback van de voormalig Ferrari-rijder. Opnieuw kan men de strijd aangaan met de zevenvoudig wereldkampioen en daar zal vooral Lewis Hamilton niet over te klagen hebben. Tijdens de voorbije tests op Barcelona kon de Britse rijder al eens ervaren hoe het voelt om Schumacher onder zijn achtervleugel te hebben.

“Ik heb nu al kunnen genieten van het duel. Ik testte de wagen op lange afstand en kon Michael achter me houden. Ik wilde eigenlijk achterhalen hoe groot het verschil tussen onze wagens was. Ik heb enorm hard moeten werken om hem voor te blijven maar de uitdaging op zich was enorm geweldig. Volgens mij heeft Michael er ook van genoten terwijl hij toch wel zwaarder geladen was. Ik was aan mijn laatste stint bezig dus mijn wagen woog een stuk minder”.

Toch moet ik toegeven dat het een unieke ervaring was om Michael achter me te zien en om te beseffen dat hij het daadwerkelijk was. Tegen Michael racen is niet hetzelfde als bij andere rijders. Michael behaalde zeven titels, hij is een legende. Ik heb respect voor rijders die één of twee titels konden behalen maar een legende wordt je tegenwoordig pas al je er zeven hebt. Ik bekeek te situatie en dacht, wow, dit is cool”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023