Petrov en Kubica: interne strijd bij Renault?

De Russische rijder Vitaly Petrov beseft maar al te goed dat in de F1 de belangrijkste doelstelling het verslaan van je eigen teamgenoot is. Toch verloopt de samenwerking tussen hem en Robert Kubica optimaal.
De kans dat een debutant al vanaf het begin beter zal presteren dan zijn ervaren teamgenoot is meestal erg klein. Echter moet men als rijder wel het team naar zich toe kunnen zetten om het onderste uit de kan te kunnen halen.

Geweten is dat Nelson Piquet in 2009 bij Renault niet de evenknie kon zijn van Alonso. De vraag is echter maar of hij met een gelijkwaardige wagen mocht racen. Fernando Alonso kreeg toen duidelijk, en waarschijnlijk terecht, steeds de nieuwste onderdelen ter beschikking. In 2010 vormt Renault een totaal nieuw team en is er van het rijdersduo in 2009 niets meer overgebleven.

De Poolse rijder Robert Kubica moet er in 2010 het vertrek van tweevoudig wereldkampioen Alonso opvangen terwijl Vitaly Petrov zichzelf nog helemaal in de kijker zal moeten rijden. Petrov is alvast tevreden over de huidige samenwerking met Kubica want deze kan voor hem een groot voorbeeld betekenen.

“Ik had graag wat meer kunnen testen maar het weer was ons dit seizoen nog niet bepaald gunstig. Gelukkig kenden alle teams dezelfde weersomstandigheden en zie ik het dus ook niet helemaal als een nadeel. Ik schiet erg goed op met mijn teamgenoot en hij heeft dan ook meer ervaring dan ik. Hopelijk kan ik nog heel wat van hem leren. Als rijder is het belangrijk dat je het beter doet dan je teamgenoot maar als het seizoen van start gaat zal ik gewoon proberen om zo goed mogelijk bij hem aan te sluiten”, zo vertelde Vitaly Petrov.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}