Lada begint F1-avontuur bij Renault

Eerder deze week wisten we jullie te vertellen dat de Russische premier Vladimir Putin het een positief gebeuren zou vinden als Renault en Lada zouden samenwerken in de Formule 1. Bij Renault bevestigde men nu ook deze samenwerking.

In 2010 zal het logo van de autoproducent dan toch op de R30 van Vitaly Petrov en Robert Kubica pronken. Het Russische Lada is momenteel volop bezig met het moderniseren van haar faciliteiten. Verder zou men ook een betere kwaliteit willen bekomen wat betreft het produceren van hun wagens die nog steeds het bekendste Russische product in Europa zouden zijn. Waarschijnlijk wil men op deze manier ook het zitje van Petrov verzekeren want deze kon eerder het beloofde bedrag niet meer op tafel leggen.

“We kennen Rusland zeer goed aangezien we er de afgelopen jaren zelf ook investeerden. We waarderen het land dan ook erg en we zien het als een grote eer om hun product in de F1 te vertegenwoordigen. Het is bijzonder dat Lada in de hoogste klasse van de motorsport actief wil zijn. Samen hopen we nu op een spannend en succesvol seizoen”, zo verklaarde men bij de Franse renstal Renault.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023