Beslissing GP van Bahrein uiterlijk tegen 1 mei

Of de GP van Bahrein terug op de F1-kalender van 2011 komt zullen we uiterlijk tegen 1 mei te weten komen.
De openingsrace van het seizoen 2011 werd door de onlusten en protesten in Bahrein geannuleerd. Men probeert echter om de race opnieuw op de kalender te krijgen.

Aanvankelijk opperde Bernie Ecclestone dat er uiterlijk tegen de samenkomst van de World Motor Sport Council een beslissing zou komen, maar dat zit er blijkbaar niet in.

De situatie met betrekking tot de GP van Bahrein werd vandaag besproken maar een definitieve toewijzing op de F1-kalender gebeurde niet. Er werd echter wel beslist dat de organisatoren tot 1 mei de tijd krijgen om een oplossing te vinden voor een eventuele nieuwe organisatie van de race.

“De World Motor Sport Council heeft aan de Bahrain Motor Federation gevraagd om uiterlijk tegen 1 mei te laten weten of de race kan georganiseerd worden,” luidde het in een mededeling.

Een herschikking van de F1-kalender aan het einde van het seizoen lijkt de best haalbare optie. De GP van Bahrein zou dan gekoppeld kunnen worden aan de GP van Abu Dhabi en ook de GP van Brazilië kan eventueel enigszins verschoven worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print