Teams mogen ‘experimentele’ banden gebruiken

En dan spreken we voor alle duidelijkheid over het voorstel dat Pirelli onlangs deed om nieuwe en dus experimentele bandencompounds te testen op de vrijdagen van de GP-weekends.
De teams zullen tijdens de oefensessies op vrijdag uiteraard over hun gebruikelijke bandencompounds kunnen beschikken. Daarnaast keurde de FIA goed dat de teams ook over enkele ‘experimentele’ bandencompounds van Pirelli mogen beschikken.

Het is de bedoeling dat Pirelli ook doorheen het F1-seizoen haar banden verder kan ontwikkelen. Door de testban gedurende het seizoen waren de mogelijkheden echter beperkt en daarom stelde de Italiaanse bandenfabrikant aan de FIA voor om de teams op vrijdag met nieuwe bandencompounds te laten testen, bandencompounds die niet tijdens de andere dagen van het F1-weekend gebruikt mogen worden.

Voor Pirelli is het een ideale oplossing om toch haar banden verder te kunnen ontwikkelen terwijl de teams tegelijkertijd de nodige data over de banden krijgen alsook feedback kunnen geven aan Pirelli.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print