Beslissing rijdersduo Ferrari dichtbij: terugkeer Raikkonen niet uitgesloten

Luca di Montezemolo, de grote baas bij Ferrari, heeft tegenover reporters in de F1-paddock van Monza laten weten dat een beslissing over het rijdersduo voor 2014 iets voor ieder moment is. Ook voor een eventuele terugkeer van Kimi Raikkonen zijn er geen specifieke hindernissen.
image
Ferrari liet de voorbije week duidelijk verstaan dat er nog geen beslissing was genomen met betrekking tot haar rijdersduo voor komend seizoen. Het liet via haar column ’the Horse Whisperer’ weten dat er geen aankondiging zou volgen tijdens het raceweekend in Monza. Luca di Montezemolo lichtte echter een klein tipje van de sluier op.

Volgens Luca di Montezemolo zal er waarschijnlijk in de loop van de komende dagen een beslissing vallen.

“We zullen meteen na Monza over de rijders voor het seizoen 2014 nadenken want we wensten hier toe te komen zonder de nodige portie stress,” zei Luca di Montzemolo. “We zullen in de loop van de komende dagen een beslissing nemen. Momenteel hebben we nog geen beslissing genomen. We hebben nog met niemand een contract getekend. We zullen met Massa praten, onze mening vormen, en dan zullen we pas beslissen. We kunnen ook iemand anders nemen, we hebben verschillende namen…”

Algemeen wordt verwacht dat de Braziliaan mits een goede prestatie tijdens de GP van Italië nogmaals zijn vel zou kunnen redden een daardoor een contractverlenging mogelijk zou zijn. Ferrari heeft echter ook nog enkele andere mogelijkheden. De voorbije weken dook ondermeer de naam van Kimi Raikkonen meermaals op en die piste lijkt volledig te zijn uitgesloten, ondanks de manier waarop Raikkonen enkele jaren geleden plaats moest maken voor de komst van Fernando Alonso.

“Wat gebeurde er met Kimi? We werden wereldkampioen,” was het antwoord op de vraag van een journalist over wat er gebeurd was toen Kimi enkele jaren geleden bij Ferrari vertrok. “Kimi is een goede rijder. Voor ons was het erg leuk om een eerste wereldtitel te veroveren zonder Michael Schumacher en Ross Brawn,” aldus Luca di Montezemolo. “Voor ons is er geen probleem, maar er zijn uiteraard ook andere rijders die we in overweging nemen. Maar er is ook de mogelijkheid dat we net als vorig jaar besluiten om met Felipe door te gaan.”

Waarna Luca di Montzemolo de babbel eindigde met de volgende krachtige woorden: “Nu is het moment aangebroken om een beslissing te nemen, daarvoor was het nog veel te vroeg.”

Duidelijke taal dus …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}