Fernando Alonso zeer tevreden over kwalificatie

In België kwalificeerde Fernando Alonso zich nog als negende, vandaag kwalificeerde hij zich als vijfde. De Spanjaard is dan ook zeer tevreden en kijkt de race vol vertrouwen tegemoet.
image
Alonso en Ferrari zagen in Q2 enkele belangrijke kandidaten voor een plaats in de top zes sneuvelen. Raikkonen, Hamilton en Grosjean haalden het laatste deel van Q3 niet. Enkel beide Red Bull-piloten en Nico Hulkenberg staan voor beide Ferrari’s. Wetende dat men bij Ferrari meestal een betere racesnelheid dan kwalificatiesnelheid heeft belooft dat voor morgen veel goeds, al zal ook veel van het weer afhangen.

“Voor het eerst sinds heel wat races zal ik op de startgrid de achtervleugel van de een Red Bull zien. Ik kan tijdens de eerste ronden voor de aanval kiezen. Het was voor ons een zeer goede kwalificatie en een uitstekende teamprestatie,” zei Alonso na afloop.

Bij Ferrari probeerden ze Alonso een ronde in de slipstream te laten rijden van teamgenoot Felipe Massa, maar dat verliep niet helemaal zoals gepland.

“In Q3 reed ik achter Felipe. We naderden op Vergne bij het verlaten van de vierde bocht. Ik ben in zijn slipstream gaan rijden want Vergne wou Felipe volgen. Vervolgens liet hij mij voorbij en had ik niemand meer voor mij,” verklaart Alonso de tactiek die Ferrari probeerde te hanteren maar dus niet volledig opging.

“Daarom zei ik over de boordradio dat Felipe te ver voor mij reed. Hij heeft vervolgens op mij gewacht aan de parabolica en we hebben dan een nieuwe poging gewaagd. Daarom wil ik het team en Felipe graag bedanken. Men heeft op tv mijn laatste boodschap over de boordradio waarin ik hen bedank niet laten horen,” zei Alonso. De Spanjaard tracht zo te verduidelijken dat hij enkel en alleen door het oponthoud met Vergne over de boordradio zei dat Massa te ver voor hem reed en dat hij dus niet aan het klagen was.

Alonso is tot slot optimistisch over zijn kansen voor morgen.

“Normaal gesproken hebben we tijdens de races steeds een goede racesnelheid. Wanneer dat morgen ook het geval is dan kunnen we Red Bull volgen. Vandaag zijn we nog maar zaterdag, morgen is het zondag. Misschien regent het morgen wel en win ik de race. Het is slechts één race en het kampioenschap duurt nog lang,” besluit de Spanjaard.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}