Beslist Mercedes pas tijdens de winter over toekomst Valtteri Bottas?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De kans bestaat dat Mercedes pas erg laat een beslissing neemt met betrekking tot het al dan niet verlengen van het contract van Valtteri Bottas.

Vorig jaar kreeg Bottas al rond de zomerperiode een contractverlenging bij Mercedes. Daardoor was de Fin redelijk snel zeker van zijn racezitje voor het huidige F1-seizoen. Opmerkelijk genoeg duurde het vervolgens bij Lewis Hamilton tot in februari alvorens hij een nieuw contract bij Mercedes ondertekende.

Dit jaar zitten we mogelijks in net de omgekeerde situatie. Alles wijst erop dat Mercedes en Hamilton ook volgend jaar met elkaar verder willen gaan, dit terwijl de situatie rond Valtteri Bottas heel wat onzekerder is. Bottas liet eerder al verstaan dat de contractbesprekingen de komende weken aangevat zouden worden maar dat betekent daarom nog niet dat we snel duidelijkheid mogen verwachten.

Vooral George Russell lijkt het racezitje van Bottas te kunnen gaan inpikken, al is het maar de vraag of Lewis Hamilton zoiets ziet zitten. Hamilton verdedigde Bottas al meermaals en lijkt ook nu aan te willen sturen op een verlengd verblijf van de Fin.

Tijdens de persconferentie in Frankrijk werd Toto Wolff gevraagd wanneer we een beslissing mogen verwachten wat betreft het rijdersduo voor 2022.

“Ergens in de winter denk ik. Maar geen idee of het december, januari of februari zal zijn,” aldus de motorsportbaas van Mercedes.

“De kans is groot dat het dan pas is, we zijn steeds erg trouw geweest aan onze rijders en dat is wat we zullen doen.”

Toto Wollf maakt met die uitspraak een serieuze u-turn, eerder liet hij immers verstaan de contractbesprekingen graag rond te hebben tegen de zomer.