Vettel: “Mijn crash op vrijdag? Het zijn de kwalificatie en race die tellen!”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Sebastian Vettel was één van de rijders die tijdens de oefensessies op vrijdag in de fout ging. Vettel verloor de controle over zijn Aston Martin-bolide en crashte met zijn achtervleugel in de muur. Hij maakt zich echter geen zorgen en focust zich vooral op de kwalificatie.

Het was tijdens de eerste oefensessie dat het mis liep voor Vettel want door zijn spin en daarop volgende crash verloor hij erg kostbare tijd en slaagde hij er tijdens de eerste oefensessie slechts in om zestien ronden te rijden.

Uiteindelijk moes Vettel op vrijdag tevreden zijn met de vijftiende tijd maar echt zorgen maakt hij zich daar niet over.

“De omstandigheden op het circuit waren erg warm en er was zeer veel wind die me tijdens de ochtendsessie verraste en waardoor ik van de baan ging,” aldus Vettel. “Het kostte me tijd maar ik slaagde er tijdens de namiddag in om het goed te maken.”

“Mijn snelle run was niet zo goed omdat ik een fout maakte. Op vrijdag draait het echter om het gevoel in de wagen krijgen zodat we goed presteren tijdens de kwalificatie.”

“De ‘long run’ was goed en we slaagden erin om verschillende goede ronden na elkaar te rijden, wat belangrijk is.”

“Ik denk dat we weten waar we vooruitgang kunnen boeken en welke dingen beter kunnen, dat is waarop we ons ook gaan focussen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed