Beste kwalificatie ooit voor Carlos Sainz: “Ongelooflijk stressvol maar dit is geweldig”

Carlos Sainz veroverde in extreem moeilijke omstandigheden de derde plaats op de startgrid voor de GP van Stiermarken. Volgens de Spanjaard was het een erg stressvolle sessie en dankt hij zijn geweldig resultaat aan ’teamwork’.


“Ik heb echt genoten van de kwalificatie, ook al was ze erg stressvol. Het was echt een zeer stressvolle kwalificatiesessie,” zei Sainz nadat hij de derde plaats op de startgrid had veroverd.

“Het zou goed zijn als jullie zouden zien wat wij in een F1-bolide meemaken, zoals tegen het einde van Q3 met heel wat water dat op de baan staat, aquaplaning en het feit dat we niets zien.”

“Je moet gewoon gas blijven geven en hopen dat je voldoende grip krijgt om een goed rondje te rijden, je riskeert tegen het einde echt alles. Ik ben dan ook zeer blij maar het was echt wel stressen.”

Sainz was naar eigen zeggen voorbereid op een een stressvolle kwalificatiesessie.

“Voor de sessie vertelde ik tegen mijn engineer Tom dat het een van de meest stressvolle kwalificatiesessies van het jaar zou worden. Hij was het met me eens en zei dat een natte kwalificatie voor een race-engineer het moeilijkste is. Ik denk dat hij het geweldig gedaan heeft.”

“We rijden echt volledig blind rond en we kunnen niets voor of achter ons zien. We zien niet eens wie er op een snelle of trage ronde zit. Je wil niemand in de weg rijden maar je wil je positie behouden dus zij zijn dan je ogen op de baan,” besloot Sainz.

Dit bericht bekijken op Instagram

Olé! Olé! Olé! Yes Tomasso!! ߎ¥ @f1 #Carlossainz

Een bericht gedeeld door Carlos Sainz (@carlossainz55) op


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen