‘Beglaasde’ rem bij Valtteri Bottas is oorzaak van 1,5 seconde verschil met Hamilton

Valtteri Bottas kwalificeerde zich als vierde voor de GP van Stiermarken, een resultaat waar hij uiteraard niet tevreden mee is, al kon het ook nog veel slechter afgelopen zijn.


Eventjes leek Bottas in Q3 mee te kunnen doen om de polepositie maar uiteindelijk moest de racewinnaar van vorig weekend tevreden zijn met de vierde plaats op de grid. Geen ideale situatie wetende dat Hamilton van op de pole vertrekt.

Voor hetzelfde geld stond Bottas echter slechts zesde of nog verder op de grid want de Fin kreeg tijdens Q3 af te rekenen met problemen.

“Ik denk persoonlijk dat ik er niet in geslaagd ben om voldoende temperatuur in mijn banden op te bouwen,” zei Bottas na afloop. “Een deel van de oorzaak is dat mijn rem rechts vooraan tijdens de kwalificatie beglaasde.”

“Ik kon daardoor het potentieel van mijn wagen tijdens het remmen niet volledig benutten. Dat maximaliseren van de remmen is erg belangrijk voor je vertrouwen in natte omstandigheden.”

Bottas hoopt dat het probleem met de rem tegen de race opgelost geraakt, anders start de Fin al met een groot handicap tijdens de race.”

“Ik hoop het echt, het zou leuk zijn om voluit te kunnen gaan maar we zullen het morgen pas kunnen ontdekken omdat we tijdens de oefensessies geen raceafstand hebben afgelegd. We weten echter dat de wagen snel is dus ik kijk alvast uit naar de race,” besloot Bottas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print