Lando Norris wacht pijnlijke race door fysieke klachten: “Ik ga niet zeggen wat het is”

McLaren F1-piloot Lando Norris kwalificeerde zich als zesde voor de GP van Stiermarken. De jonge Brit kampt echter al enkele dagen met fysieke klachten en wacht een naar eigen zeggen “pijnlijke race”.


Al van bij het begin van het raceweekend horen we dat Lando Norris pijnscheuten heeft tijdens het rijden met zijn McLaren F1-bolide en dan vooral bij het remmen. Norris moest zelfs heel wat pijnstillers slikken en zocht een specialist op.

Even zag het er naar uit dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne zich paraat zou moeten houden om eventueel in te vallen voor Norris. Van vrijdag op zaterdag verbeterde de situatie een beetje maar Norris kampt naar verluidt nog steeds met pijn.

Opmerkelijk is dat we niet te weten komen wat Norris juist mankeert. McLaren en Norris zelf houden zich op de vlakte wat de oorzaak is, maar dat het een pijnlijke race wordt voor Norris staat nu al vast.

“Ik ga niet zeggen wat het is maar het is niet mijn rug. Het is meer iets in mij dat pijn doet wanneer ik moet remmen. Daarover maak ik me zorgen want je lichaam wordt in elkaar gedrukt door de enorme G-krachten en dat veroorzaakt enorme pijn,” aldus Norris tegenover ‘Sky F1’.

“We proberen uit te zoeken wat het is. Het was vandaag een heel stuk beter omdat ik onder de pijnstillers zat en omdat we een natte baan hadden. Tijdens de race zal het een veel grotere uitdaging worden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}