Celstraffen en zware geldboetes dreigen in Hongarije: “F1 overweegt derde race in Oostenrijk”

Door de zeer strenge coronamaatregelen in Hongarije onderzoekt Liberty Media de mogelijkheid om de GP van Hongarije eventueel te vervangen door een derde race in Oostenrijk.


Zaterdag raakte bekend dat er in Hongarije zware straffen zullen volgen indien de coronamaatregelen niet nageleefd worden. De straffen variëren van een geldboete van vijftienduizend euro tot een gevangenisstraf.

De voorbije week waren er al een paar overtredingen in de paddock zoals Sebastian Vettel die gezellig ging buurten bij Christian Horner en Dr Helmut Marko, of Charles Leclerc en Valtteri Bottas die een retourtje Monaco deden met het vliegtuig.

In dit geval kwamen de heerschappen er vanaf met een waarschuwing van de FIA maar dat zou in Hongarije helemaal anders kunnen uitdraaien.

Alex Wurz, voorzitter van de Grand Prix Drivers Association, vertelde in een gesprek met de Oostenrijkse tv-zender ORF dat Liberty Media overweegt om de GP van Hongarije te vervangen door een derde race op de Red Bull Ring.

“Chase Carey heeft me gevraagd wat de rijders er zouden van vinden om een derde race in Oostenrijk te houden,” aldus Wurz tegenover ORF. “Ik heb geantwoord: ‘Als dat de enige oplossing is rijden we deze race tien keer als het moet.’ We rijden namelijk liever vaak op de Red Bull Ring dan dat we helemaal niet kunnen racen.”

Volgens Wurz is het de makkelijkste keuze om in Oostenrijk te racen als er snel een vervanging voor Hongarije gezocht moet worden om de simpele reden dat alles al ter plaatse is en de race op de Hungaroring immers al gepland staat voor volgende week.

Een snelle beslissing dringt zich wel op want de teams beginnen vrijwel meteen na de race op zondag de garage af te bouwen.

“Het is een optie die realiseerbaar is maar er moet wel een beslissing vallen voor zondagavond. In het geval dat de GP van Hongarije niet doorgaat is het zeker een optie om hier volgende week voor de derde keer te racen,” besluit Wurz.

Update 13u:
De Formule 1 heeft ondertussen gereageerd door te stellen dat de GP van Hongarije zoals gepland zal doorgaan.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print