“Beste team voor een F1-rookie is Sauber”

Sauber en nieuwe jonge talenten in de Formule 1, het is een jarenlange traditie …
image

En met Sergio Perez wordt deze traditie mooi verdergezet. De Mexicaan toonde tijdens de eerste races al zijn kunnen en is nu op zoek naar zijn eerste wk-punten. Punten die hij normaal gesproken al na afloop van de GP van Australië had moeten krijgen, ware het niet dat beide Saubers toen gediskwalificeerd werden.

Felipe Massa, Nick Heidfeld, Kimi Raikkonen, allemaal reden ze voor de renstal van Peter Sauber. Zelfs toen autoconstructeur BMW het roer in handen nam bij BMW Sauber, dan nog adviseerde Peter Sauber, die een stap opzij had gezet, om Robert Kubica een zitje te geven. Ook Sebastian Vettel kreeg in 2007 van peter Sauber de kans om Robert Kubica te vervangen tijdens de GP van de Verenigde Staten, die was immers zwaar gecrasht tijdens de GP van Canada.

Het mag duidelijk zijn, Peter Sauber en zijn renstal gaven en geven nog steeds jong racetalenten de nodige kansen om in de Formule 1 te rijden. Net daarom is Sauber de renstal bij uitstek voor een F1-rookie.

“Ik ben eens te meer tevreden dat het loont om jong talent kansen te geven,” zei Peter Sauber tegenover Sonntagsblick. “Het is altijd een risico om een rookie de kans te geven, maar het heeft opnieuw gewerkt.”

“Je moet niet alleen de juiste beslissing nemen. Je moet hen ook de omgeving geven waarin ze zich kunnen ontwikkelen. Ik denk dat ik zonder te overdrijven kan zeggen dat er voor een rookie geen beter team in de Formule 1 is dan Sauber.”

Een besluit waarin wij ons zeker kunnen vinden …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print