Mark Webber praat over zijn toekomst bij Red Bull

De toekomst van de Australiër Mark Webber, vorig jaar lang topfavoriet voor de wereldtitel, bij Red Bull is zeer onzeker. Indien zijn contract bij Red Bull, dat loopt tot eind dit seizoen, niet verlengd wordt overweegt hij om zijn helm aan de haak te hangen.
Het feit of het contract van Webber al dan niet verlengd wordt hangt in grote mate af van de resultaten die hij aan het einde van dit seizoen aan zijn werkgever zal kunnen voorleggen. Sebastian Vettel schoot als een raket uit de startblokken en verbaasde vriend en vijand. Toch liet Mark Webber in China zien dat ook hij wel degelijk kan racen.

“We zullen wel zien wat er zal gebeuren. Als het team mij niet meer wil zal ik mezelf een belangerijke vraag moeten stellen… Veranderen van team of definitief stoppen? Indien het seizoen is afgelopen is mijn contract ook afgelopen. Ik denk wel niet dat een eventuele contractverlenging enkel van de resultaten zal afhangen. ” Vertelde hij in de Italiaanse krant “La Stampa”.

Indien Mark Webber Red Bull zou moeten verlaten zal er waarschijnlijk hard gevochten worden voor het vrijgekomen zitje bij Red Bull. Eerder deden er al geruchten de ronde dat Lewis Hamilton of Nico Rosberg het team zouden kunnen komen versterken. Toch lijkt er ook een kans te bestaan dat Sébastien Buemi of Jaime Alguersuari overkomen van zusterrenstal Toro Rosso.

De laatste mogelijkheid zou alvast passen bij de ideologie van Red Bull. Zij vormen immers zelf ook piloten en geven de jeugd graag een kans. Over de toekomst van Mark Webber zal er de komende maanden nog veel gespeculeerd worden….
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print