Betrouwbaarheidsproblemen bij Red Bull en Ferrari: nu al motoronderdelen verwisseld

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het nieuwe F1-seizoen is nog geen race ver en nu al worden er motoronderdelen vervangen bij Red Bull en Ferrari. Vooral voor Ferrari kan dat al gevolgen hebben voor de rest van het seizoen.

Nog voor aanvang van de GP van Bahrein werd bij Red Bull besloten om motoronderdelen bij de RB19 F1-bolide van zowel Max Verstappen als Sergio Perez te vervangen. De olie-inlaatpijpen van de verbrandingsmotor werden op beide wagens vervangen en dit omwille van een betrouwbaarheidsprobleem dat werd vastgesteld.

Opmerkelijk genoeg zou Red Bull het probleem ook al tijdens de driedaagse F1-wintertest in Bahrein vastgesteld hebben. Er werd vervolgens een oplossing uitgeprobeerd maar die lijkt dus niet te volstaan en daarom dus een bijkomende ingreep voorafgaand aan de race.

Ook bij Ferrari werd er echter al gesleuteld aan de wagen van Charles Leclerc. Bij Leclerc werd het systeem voor energieopslag vervangen. Belangrijk om weten is dat, in tegenstelling tot de onderdelen die Red Bull wisselde, er voor het systeem van energieopslag slechts drie exemplaren gedurende het seizoen gebruikt mogen worden. Leclerc zit nu dus al aan zijn tweede exemplaar en het valt nog te bekijken of het eerste exemplaar nog opnieuw gebruikt kan worden.