Resultaten van FIA-onderzoek naar ’takelwagen-incident’ worden eerstdaags gepubliceerd

Philippe Bianchi - Instagram
Philippe Bianchi - Instagram

Op woensdag vond een meeting van de World Motor Sport Council in Londen plaats. Daarop bevestigde de FIA dat ‘in de komende dagen’ de resultaten van het onderzoek naar het incident met een kraanwagen bekendgemaakt zullen worden.

Na de crash van Carlos Sainz tijdens de openingsronde van de GP van Japan reed er plots een ’takelwagen’ of ‘kraanwagen’ op het circuit. Dat leidde tot scherpe reacties van verschillende F1-piloten en teambazen, in het bijzonder Pierre Gasly.

De FIA liet in een eerste reactie weten dat het niet ongebruikelijk is om een takelwagen tijdens een neutralisatie van een race de baan op te sturen maar gezien de tragische crash met Jules Bianchi jaren geleden ligt alles erg gevoelig, zeker in de regen en in Japan.

Daarom werd een onderzoek gevoerd naar de manier waarop de takelwagen op het circuit werd gestuurd en wie daarvoor de instructie gaf. Het onderzoek naar de ‘procedurele problemen’ wordt nu afgerond en de bevindingen daarvan zullen we dus eerstdaags meegedeeld krijgen.

“Zoals meteen na de race meegedeeld heeft de FIA een doorgedreven analyse gedaan van de incidenten die tijdens de GP van Japan hebben plaatsvonden,” zo luidt het in een mededeling van de FIA.

“Procedurele problemen zijn geïdentificeerd en zullen op de korte en middellange termijn gecorrigeerd worden. De bevindingen zullen in de loop van de komende dagen bekendgemaakt worden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022