“Binnen enkele jaren zal men mij uitlachen als ik dit zeg”

Fernando Alonso moest heel de race race met een nukkige versnellingsbak rijden, dat belette de Spanjaard er echter niet van om een offensieve race te rijden.
Alonso omschreef de GP van Maleisië als de zwaarste race uit zijn carrière. Misschien wel volledig terecht als je weet dat de Spanjaard gans de race op een speciale manier moest rondrijden.

“Tijdens de opwarmronde ging de versnellingsbak stuk waardoor mijn koppeling tijdens de race niet werkte. Ik moest daarom op een heel rare manier remmen. Ik moest eerst terugschakelen en vervolgens hard gas geven om de bocht in de juiste versnelling te kunnen nemen”

Ongetwijfeld vraagt dit een erg grote inspanning en concentratie van de rijder. Alonso toonde zich een ware kampioen en kon zelfs met dit probleem de aanval inzetten op ondermeer Jenson Button. Helaas voor de Spanjaard begaf zijn motor het vlak nadat hij de Brit had ingehaald.

Alonso bleef dan ook met lege handen achter maar de Spanjaard kijkt met opgeven hoofd richting de GP van China.

“Ik voel me sterker in de strijd om het kampioenschap. Het feit dat ik ondanks mijn problemen wiel aan wiel met de anderen kon strijden geeft me heel wat vertrouwen,” zei Fernando Alonso tegenover de Spaanse krant AS. “Ik heb nog nooit een race zoals deze moeten rijden. Een race waarbij ik mijn rijstijl zo sterk moest aanpassen maar waarbij ik toch nog erg behoorlijke rondetijden reed.”

“Ik weet ook dat men deze race door het resultaat zal vergeten, maar dit was echt de beste race uit mijn carrière. Ik zal dat ook nog binnen een aantal jaar zeggen maar men zal dan zeggen dat ik gek ben,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}