Vettel ontloopt bestraffing voor negeren gele vlag

Sebastian Vettel had bijna zijn overwinning moeten inleveren nadat hij een gele vlag negeerde tegen het einde van de race.
Twee ronden voor het einde van de race moest Vettel de Lotus van Jarno Trulli inhalen die aan het vertragen was omdat hij gedubbeld zou worden. Op dat ogenblik was er echter een gele vlag situatie in bocht vier van het circuit omwille van de gestrande Ferrari van Fernando Alonso.

Vettel haalde onder geel Jarno Trulli in, wat tegen de regels is en normaal gesproken bestraft wordt door de wedstrijdleiding. De Duitser werd dan ook na afloop van de race bij de wedstrijdleiding geroepen.

Nadat de racestewards bij Vettel een verklaring vroegen en ook de videobeelden en telemetrie onderzocht werden, besloot de wedstrijdleiding om Vettel niet te bestraffen. Uit de data zou gebleken zijn dat Vettel voldoende vertraagde en zich er eerst van vergewiste dat Trulli in problemen verkeerde.

Een extra factor in het voordeel van Vettel zou ook de aanwezigheid van Johnny Herbet kunnen geweest zijn. Tijdens iedere race zijn er immers voormalig f1-piloten die de stewards bijstaan met hun ervaring bij het nemen van beslissingen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}