Binnenkort nog een F1-race in Noord-Amerika?

Krijgen we weldra nog een race in Noord-Amerika? Er wordt naar verluidt zeer hard aan gewerkt.

Met de terugkeer enkele jaren geleden van de Formule 1 in de Verenigde Staten en dit jaar in Mexico is de sport opnieuw prominent aanwezig in Noord- en Zuid-Amerika.

Het is voor de Formule 1 steeds erg moeilijk geweest om door te dringen tot de Amerikaanse markt maar er zou nu zelfs gewerkt worden aan een extra race in Nood-Amerika.

Zakenman Tavo Hellmund zou met een project begonnen zijn om een extra F1-race in Noord-Amerika te organiseren. Hellmund zorgde er eerder ook al mee voor dat de Formule 1 terugkeerde naar de Verenigde Staten en Mexico.

“We zijn naar een project aan het kijken en binnen een tweetal weken hopen we er meer over te kunnen vertellen. Misschien kijken we dan zelfs naar de investering in een team,” zei Tavo Hellmund tegenover NBC. “Het zou daarbij over Noord-Amerika gaan.

Daarmee wordt uiteraard spontaan opnieuw aan een mogelijke race doorheen de straten van New Jersey gedacht, met op de achtergrond de skyline van New York. Bernie Ecclestone is dan ook nog steeds een erg groot voorstander van de ‘GP van Amerika’. De voorbije jaren moest die race normaal al zijn doorgegaan maar omwille van organisatorische en financiële redenen werd de race al meermaals uitgesteld.

Mogelijk blaast Tavo Hellmund de ‘Amerikaanse droom’ nu nieuw leven in.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}