Binnenkort opnieuw een Renault F1-team?

Krijgen we binnenkort opnieuw een Renault F1 team? Die kans zit erin …
image
Dat het Lotus F1 team in financiële problemen verkeert werd nog eens pijnlijk duidelijk toen Kimi Raikkonen verklaarde dat de enige reden voor zijn vertrek het financiële aspect was. Bij Lotus beseffen ze dat er actie moet ondernomen worden en ze blijken nu een Arabische investeerder te hebben gevonden.

Maar bij Lotus beseffen ze ook dat ze de strijd met onder meer Red Bull en Ferrari niet langer op dezelfde manier aankunnen tenzij er heel wat zaken veranderen.

“Wanneer we langer mee vooraan willen meestrijden dan is een investeerder onze enige overlevingskans,” zei Gerard Lopez, die met zijn firma Genii Capital een groot deel van het Lotus F1 team bezit. “We kunnen niet langer Zorro, de gemaskerde wreker, spelen. Onze resultaten met het huidige budget behalen, dat grenst aan de mirakels.”

Een nieuwe piste die Lotus nu wil bewandelen is die van Renault. Renault had tot en met 2009 een fabrieksteam dat in de Formule 1 reed, waarna het in 2010 en 2011 nog haar naam liet gebruiken voor de renstal. Nadien werd de naam van de renstal omgevormd naar het Lotus F1 team. Maar bij Lotus willen ze de banden met Renault, dat momenteel motorenleverancier is, opnieuw sterker aanhalen.

Het team wil haar samenwerking met Renault verder verstevigen, zelfs indien Renault daarvoor niets zou betalen. Bij Lotus willen ze vooral Renault helpen opnieuw meer naamsbekendheid via de Formule 1 te krijgen. De Franse autoconstructeur levert reeds enkele jaren de versnellingsbak en motor waarmee Red Bull en Sebastian Vettel wereldkampioen zijn geworden, maar het krijgt daarvoor amper erkenning en aandacht in de plaats. Op de F1-boldies van Red Bull springt immers vooral de merknaam Infiniti in de kijker, het premiummerk van Renault-Nissan.

Eerder liet Lotus-teambaas Eric Boullier tegenover Formula1.com verstaan dat Renault duidelijk op twee teams inzet en dat hij daar geen probleem in ziet. Gerard Lopez wil echter nog een stap verder gaan dan de teambaas van zijn renstal.

“Ik zou geen problemen hebben met een naamsverandering voor het team. Het maakt toch niet uit of het team Genii, Lotus, Renault of nog anders als naam heeft?,” aldus Gerard Lopez.

Een belangrijke rol zou bij een eventuele naamsverandering voor Romain Grosjean zijn weggelegd. De Fransman heeft zijn racezitje vooral te danken aan zijn samenwerking met de Franse bedrijven Total en Renault.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:20:”renault_headline.jpg”;}
Krijgen we binnenkort opnieuw een Renault F1 team? Die kans zit erin …