Binotto: “Ferrari is maar een outsider, Mercedes en Red Bull zijn de favorieten”

Ferrari
Ferrari

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, probeert zich in de underdog-rol te wentelen door te stellen dat Mercedes en Red Bull de favorieten voor 2022 zijn.

Na een goede testweek in Barcelona liet Ferrari ook in Bahrein zien dat ze in Maranello hun zaakjes goed op orde hebben. Ze moesten dan wel de snelste tijd laten aan wereldkampioen Max Verstappen maar ze hebben laten zien dat er rekening moet gehouden worden met de Scuderia.

Teambaas Mattia Binotto schuift de favorietenrol echter door naar Mercedes en Red Bull. 

“We zijn niet de favorieten”, zei hij na de laatste sessie van zaterdag in Bahrein, waar Charles Leclerc de tweede tijd klokte achter Max Verstappen.

“Ik denk dat de favorieten de teams zijn die vorig jaar het beste waren, omdat het sterke teams zijn, ze hebben bewezen dat ze heel snel kunnen zijn, ze hebben een fantastisch team.”

“Op de baan denk ik dat ze laten zien dat ze heel, heel snel zijn. Dus ik denk dat zij de favorieten zijn en wij de outsiders.”

“Het is waar dat we een goede start hebben tijdens het testen en een goede start van het seizoen. Maar om favoriet te worden denk ik dat we eerst goede races moeten rijden.”

Binotto kon ook niet naast  de sterke prestaties kijken van  Red Bull en denkt dat Mercedes, ondanks het feit dat ze nu wat achter de feiten lijken aan te hollen, bij de seizoensopener in Bahrein sterk voor de dag zullen komen.

“Ik denk dat zowel Red Bull als Mercedes erg sterke en snelle auto’s hebben,” zei hij. “Die teams zijn ook erg sterk.”

“Ik kan zien dat Red Bull zelfs op de laatste dag nog updates op de auto heeft geïntroduceerd, dus verbeteren ze en laten ze zien hoe goed ze zijn in het ontwikkelen. Ik ben er vrij zeker van dat vanaf nu tot en met de eerste race, misschien ook Mercedes zich zal verbeteren.”

“Dus ze zijn erg sterk en erg snel. Ik hoop dat we outsiders kunnen zijn, ik hoop dat we op de een of andere manier kunnen proberen om ze uit te dagen, dat zou van onze kant geweldig zijn.”

Toch is Binotto tevreden over de prestaties van zijn team tijdens de pre season testing in Barcelona en Bahrein.

 “Over het algemeen waren het zes goede testdagen,” aldus Binotto.

“Ik denk dat we veel data hebben verkregen, wat erg belangrijk was voor de start van het seizoen. We hebben de auto beter leren begrijpen en die in verband kunnen brengen met alle apparatuur in Maranello, de simulatoren en de windtunnel.”

“Dus na zes dagen kennen we zo’n beetje onze auto. We weten dat hij zeker beter is. Er is nog veel dat moet gebeuren, maar positief zou ik zeggen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023