Teams bespreken dinsdag ‘ruimteschip-spiegels’ Mercedes: “We moeten een ‘spiegel-oorlog’ voorkomen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De F1-teams gaan morgen tijdens een meeting de veelbesproken ‘ruimteschip-spiegels’ van Mercedes bespreken. Er zal gekeken worden of ze ingaan tegen het reglement en of er bijkomende verduidelijkingen noodzakelijk zijn. De teams willen op die manier een ‘spiegel-oorlog’ voorkomen.

Mercedes verraste tijdens de F1-test in Bahrein niet alleen met haar erg smalle en extreem ontworpen sidepods, ook met haar spiegels trok het erg veel aandacht. Die spiegels zagen er immers opmerkelijk anders uit dan tijdens de eerste test in Barcelona.

De achteruitkijkspiegels van Mercedes bevinden zich op het verlichte ‘Sid Impact Protection System’ (SIPS) en lijkt een aerodynamische constructie die ook nog eens enkele verticale winglets heeft.

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is het noodzakelijk om actie te ondernemen omdat ze bij Mercedes een soort ‘aerodynamisch ontwerp’ vormden, iets waarvoor Ferrari al eens de voorbije jaren werd teruggefloten. Met de volledig nieuwe F1-bolides dit jaar zou het mogelijk echter een achterpoortje of slechte formulering in het reglement kunnen zijn.

Wat dat betreft wil men op dinsdag tijdens een meeting met de teams enkele dingen verduidelijken en de violen gelijk stemmen. Grote vraag is echter wat de uitkomst van het ‘Techncial Advisory Committee’ (TAC) zal zijn.

“We bekijken altijd de regels voor de volgende jaren en we toetsen dan af of alles duidelijk is,” aldus Nikolas Tombazis van de FIA.

“Wanneer er nieuwe regels zijn, dan zijn er soms aspecten die niet zo goed verwoord zijn als dat ze bedoeld zijn.”

“Over het algemeen zijn er niet veel dingen zo, maar er zijn enkele kleinere aspecten en dat hebben we besproken met de teams. We zullen op dinsdag een bijkomende TAC-meeting houden om dit te bespreken.”

Red Bull-teambaas Christian Horner liet in de aanloop naar die vergadering al verstaan dat vermeden moet worden dat er een zogenaamde ‘spiegel-oorlog’ ontstaat.

“Je wil zeker niet in een spiegel-oorlog belanden,” aldus Horner. “Er is de voorbije tien jaar tijdens technische meetings al zoveel tijd gespendeerd aan de spiegels en of ze al dan niet vleugels vormen, het is waarschijnlijk niet de intentie om dat te bereiken.”

“Ik ben er zeker van dat tijdens de juiste meeting, tijdens de TAC-meeting, dit op gepaste wijze aangepakt zal worden.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer