Binotto: “Ferrari koos bij SF90 voor een extreem ontwerp”

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft de Scuderia bij het ontwerp van haar nieuwe wagen voor een ‘extreem’ ontwerp gekozen. Ferrari hoopt met de SF90 dit jaar voor het eerst sinds 2008 opnieuw kampioen te worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Team work! #essereFerrari #SF90 #ScuderiaFerrari

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op


“In 2018 behaalden we erg goede resultaten en deze wagen is een ontwikkeling van de wagen van vorig jaar,” aldus Binotto tijdens de presentatie van de Ferrari SF90.

“Het is geen revolutie. We hebben gewoonweg geprobeerd om te pushen en nog beter te doen dan vorig jaar, we probeerden zo extreem mogelijk te gaan.”

Veel aandacht ging naar de mat rode kleur van de nieuwe wagen maar het is onder hetzelfde mat rode bodywork dat veel van de extreme ontwikkelingen verscholen zitten.

“Er zijn enkele logische wijzigingen, zoals de voorvleugel die omwille van het technisch reglement anders is,” verklaart Binotto de verschillen met vorig jaar.

“Wanneer je naar het bodywork achteraan de wagen kijkt dan zie je dat het zeer, zeer smal is. Dat is te danken aan al het werk, waaronder ook de zaken die onder de motorkap zitten en niet zomaar te zien zijn. De positie van de power unit en alles wat daarmee te maken heeft bijvoorbeeld.”

“Er is enorm hard gewerkt en de vormgeving van de wagen is het resultaat van al die harde inspanningen,” besloot de teambaas van Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed