Mat rode kleur maakt F1-bolide van Ferrari sneller

Tijdens de presentatie van de nieuwe Ferrari F1-bolide was het vooral de mat rode kleur die opviel. De mat rode kleur is echter niet alleen voor het uitzicht gekozen, ze heeft ook een bijkomend voordeel, zo liet de renstal tijdens de presentatie verstaan.

“De reden is niet puur esthetisch maar puur technisch,” gaf teambaas Binotto als verklaring voor de mat rode kleur die de Ferrari SF90 siert. “De glans achterwege laten zorgt ervoor dat we een paar honderd gram gewicht uitsparen. Dat lijkt niet veel maar wanneer je op alle vlakken tot de limiet pusht dan heeft zelfs dit een positief effect.”

Minder gewicht betekent iets meer snelheid, en daar is het hem in de Formule 1 uiteraard om te doen.

Naast een matte livery hanteert Ferrari ook een speciale manier van schilderen om er voor te zorgen dat de stickers van de sponsorlogo’s zo weinig mogelijk luchtweerstand genereren.

Ferrari is trouwens niet het eerste team dat haar F1-bolide een matte kleur geeft. In 2016 opteerde ook Red Bull Racing voor een matte livery om gewicht uit te sparen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: Ferrari

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed