Binotto: “Te vroeg om Giovinazzi naar Ferrari te promoveren”

Alfa Romeo-rijder en Ferrari-junior Antonio Giovinazzi is nooit een optie geweest om het zitje van Vettel over te nemen bij Ferrari. Teambaas Binotto wil dat hij zich nog wat verder ontwikkelt bij Alfa Romeo.


Toen bekend werd dat de wegen van Sebastian Vettel en Ferrari zouden scheiden lagen Carlos Sainz en Daniel Ricciardo meteen in polepositie om het zitje van de viervoudige wereldkampioen over te nemen. Nochtans hadden ze in Maranello ook de kaart kunnen trekken van hun eigen jeugdproduct Antonio Giovinazzi.

Giovinazzi is sinds 2017 verbonden aan Ferrari en tegenwoordig verricht hij test- en simulatorwerk voor de Italiaanse renstal. Vorig jaar mocht hij zijn eerste volledige seizoen afwerken bij Alfa Romeo en daarin wist hij veertien punten te sprokkelen en was een vijfde plaats zijn beste resultaat.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto laat in een gesprek met ‘Sky Italia’ weten dat Giovinazzi nooit een optie geweest is in de zoektocht naar een vervanger voor Vettel. Hij vindt dat Giovinazzi met nog maar een volledig seizoen achter de kiezen nog niet rijp is om bij een fabrieksteam als Ferrari aan de slag te gaan.

“Antonio is een jongen die ik erg respecteer,” aldus Binotto. “Ik denk dat de verantwoordelijkheid nog te groot is voor hem, maar hij mag zijn hoofd niet laten hangen. We vertrouwen op zijn groei en we zullen hem helpen. Hij maakt deel uit van onze plannen, maar hij moet nog meer ervaring opdoen in de Formule 1.”

Daar krijgt hij dit jaar dus nog de kans toe bij Alfa Romeo maar ook in de toekomst zal het er voor hem niet makkelijker op worden om een zitje te versieren bij Ferrari. Ten eerste zijn de huidige Ferrari-rijders nog maar tweeëntwintig en vijfentwintig jaar oud en ten tweede zal hij in de toekomst vanuit eigen huis concurrentie krijgen van F2-rijders als Mick Schumacher en Robert Schwarzman.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print