Lewis Hamilton passeert David Beckham als best verdienende Britse sporter ooit

Zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton mag zich voortaan de rijkste Britse sportman noemen.


Volgens een op donderdag door de ‘Sunday Times’ gepubliceerde lijst is Lewis Hamilton opgeklommen naar de top van de lijst met rijkste Britse sporters. Als zesvoudig F1-kampioen heeft Hamilton ondertussen een fortuin van 253 miljoen euro verzameld.

Dat is zo’n 42 miljoen meer dan vorig jaar en daardoor springt Hamilton over David Beckham die tegen het einde van zijn voetbalcarrière 226 miljoen euro had vergaard. Grote vraag is hoeveel Hamilton dit jaar eraan kan toevoegen want zijn werkgever Mercedes probeert te midden van de coronacrisis zoveel mogelijk te besparen.

Verschillende F1-piloten lieten de voorbije weken reeds verstaan loon te zullen inleveren. Bij Lewis Hamilton, die van alle F1-piloten het meest verdient, is daarover nog geen sprake. Dat leverde Hamilton al bijzonder felle kritiek op.

Toen de Formule 1 ondanks het coronavirus alsnog afreisde naar Australië uitte Hamilton immers zelf felle kritiek aan het adres van Liberty Media. Hij vond het toen ongelooflijk dat de Formule 1 geld boven veiligheid verkoos.

“Cash is King” zei Hamilton toen, die momenteel zelf ‘King of Cash’ is …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner