Silverstone en F1 bereiken akkoord over organisatie van twee F1-races in 2020

Na weken van geruchten maakte het circuit van Silverstone vandaag officieel bekend dat er een principeakkoord is bereikt met de F1 voor het organiseren van twee races eind juli en begin augustus.


De Formule 1 wil een nieuwe F1-kalender voor dit jaar met 15 tot 18 races. Om tot dat aantal te komen zal men inventief moeten zijn en daarbij behoort ook de mogelijkheid om twee races op hetzelfde circuit te organiseren.

Eerder werd al duidelijk dat het F1-seizoen 2020 in Oostenrijk zal starten. Nadat er twee races op de Red Bull Ring werden georganiseerd zullen de teams naar het circuit van Silverstone afreizen waar, indien alles zoals gepland verloopt, eveneens twee races zullen plaatsvinden.

“Ik ben blij dat Silverstone en de F1 een principeakkoord bereikt hebben om deze zomer twee races achter gesloten deuren te organiseren,” aldus Stuart Pringle, de baas van het Silverstone Circuit, tegenover ‘BBC Sport’.

“De regering zal echter haar goedkeuring moeten geven, de veiligheid van iedereen die betrokken is bij de race vormt onze prioriteit, net als het naleven van de regels met betrekking tot COVID-19.”

“Ik wil al onze fans bedanken. Ze hebben ons de voorbije periode enorm hard gesteund en ze mogen er zeker van zijn dat we vastberaden zijn om er alles aan te doen om de F1 te helpen deze zomer een zo goed mogelijke show te laten brengen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}