Binotto: “Vettel maakt deel uit van de Ferrari-geschiedenis”

Op het einde van het jaar scheiden de wegen van Ferrari en Sebastian Vettel en teambaas Mattia Binotto wil de Duitser bedanken voor wat hij betekend heeft voor de Scuderia.


Binotto beschrijft de scheiding als “de beste beslissing voor beide partijen.” Hij benadrukt dat het geen makkelijke beslissing was en dat ze niet licht genomen werd, zeker als je weet wat hij betekend heeft als rijder en als mens voor het team.

“Sebastian maakt deel uit van de Ferrari-geschiedenis, met zijn veertien overwinningen is hij de derde beste rijder in de geschiedenis van de Scuderia, terwijl hij ook degene is die bij ons het meeste punten gescoord heeft,” aldus de Italiaan.

Hij bedankt Vettel in naam van Ferrari voor zijn professionalisme en voor zijn menselijke kwaliteiten.

Toen Sebastian Vettel in 2015 bij Ferrari begon was de vergelijking met Michael Schumacher nooit ver weg. Hij liet een nieuwe wind door het team waaien maar in de vijf afgelopen seizoenen slaagde hij er niet in de wereldtitel terug naar Maranello te halen.

“We zijn er tot nu toe nog niet in geslaagd om samen wereldkampioen te worden maar ik geloof dat er nog veel uit dit ongewone seizoen kan gehaald worden,” besluit Binotto.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print