BMW: "McLaren moet onze prooi worden!"

Robert Kubica eindigde gisteren voor het eerst op de tweede plaats. De Pool was met zijn BMW sneller dan Heikki Kovalainen in de McLaren. Het doet de hoop bij BMW groeien om sneller te zijn dan McLaren. Volgens sommige insiders behoort BMW nu zelfs ook tot de WK-favorieten.

Vorig seizoen eindigde BMW trouwens al op de tweede plaats in het wereldkampioenschap bij de constructeurs, al was dat toen toe te schrijven aan het feit dat McLaren werd gediskwalificeerd.

"We waren duidelijk sterker dan McLaren, dat stemt ons optimistisch," aldus Nick Heidfeld, die wel pas zesde eindigde.

Nick Heidfeld zette echter wel de snelste ronde neer, wat dan weer aantoont dat de BMW Sauber snel onderweg was in Maleisië. Het team behaalde elf punten, wat zelfs meer is dan Ferrari, dat door de uitval van Massa kostbare punten verloor.

"Het toont aan dat we echt vooraan meespelen, dat zien we graag," zei Mario Theissen, motorsportdirecteur bij BMW.

BMW Sauber had zich voor dit seizoen als doel gesteld om een eerste zege te behalen. Zoals het er nu naar uitziet is het team op de goede weg om deze doelstelling ook te verwezenlijken. Het is dan ook Ferrari niet ontgaan dat BMW Sauber mooi vooraan meestrijdt, en ook al zijn de twee concurrenten, toch is er een lofbetuiging van de Italianen voor BMW Sauber.

"BMW zit midden in de titelstrijd en we hebben dan ook een groot respect voor hen," zegt Stefano Domenicali.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print