BMW Sauber blijft BMW in naam behouden

Het BMW Sauber F1 team deelde tijdens de presentatie van haar nieuwe wagen mee dat het voorlopig BMW in haar naam blijft behouden.
BMW besloot afgelopen seizoen om de formule 1 voor bekeken te houden en de Duitse autoconstructeur heeft eigenlijk dus niets meer in de pap te brokken bij de renstal. Toch zal BMW Sauber haar naam niet wijzigen naar Sauber.

De achterliggende reden is het tv-geld en het Concorde-akkoord. Daarom zal de naam BMW Sauber voorlopig in de formule 1 blijven en ten vroegste na de start van het F1-seizoen 2010 zal de naam gewijzigd worden.

“Er is geen naamswijziging gepland voor de start van het seizoen. We beginnen het seizoen met als naam BMW Sauber en dat zal dan ook onze naam zijn,” aldus Peter Sauber.

Peter Sauber verkocht enkele jaren geleden het grootste deel van zijn belang in de renstal aan BMW. De Duitse autoconstructeur veranderde de naam van het team vervolgens in BMW Sauber en behield dus ook de naam Sauber als eerbetoon aan de stichter. Nu gebeurt dus het omgekeerde, maar wordt de naam van BMW eerder behouden omwille van financiële gevolgen.

Ferrari zou dan weer geen problemen gehad hebben met het feit dat BMW in de naam van het team blijft staan. De Italianen zijn nochtans motorenleverancier van BMW Sauber.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}