BMW wil terug naar een hoger niveau

BMW Sauber wil na de korte zomerpauze terug aanknopen met de resultaten die het behaalde aan het begin van dit seizoen. Het team streed tijdens de eerste helft van 2008 mee met de topteams maar viel de laatste Grote Prijzen wat terug. Na een deugdoende vakantie wil het team nu dus terugkeren naar dat hoge niveau.

"De korte zomerpauze heeft ons allemaal goed gedaan. Nu willen we er terug volop tegenaan gaan in de resterende races. Liefst zouden we terug op dezelfde manier willen presteren als aan het begin van het seizoen. We hebben nog het één en het ander achter de hand dus we kunnen nog wel iets klaarspelen," aldus teambaas Mario Theissen

De volgende Grote Prijs, die van Europa, vindt plaats in Valencia volgend weekend en BMW is al een hele tijd bezig met de voorbereiding.

"Met behulp van ons simulatieprogramma hebben we de afstellingen van de wagen al kunnen onderzoeken, zowel op het vlak van de aerodynamica als de motor en de versnellingen. Hierdoor hebben we een uitstekende basis waarop we ons kunnen baseren volgende vrijdag."

BMW is momenteel derde in het WK voor constructeurs met een achterstand van 21 punten op WK-leider Ferrari.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022