Bodyguard van familie Sergio Perez neergeschoten

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Een bodyguard die werkzaam is voor de familie van Sergio Perez is zaterdagmorgen in Mexico neergeschoten toen hij een autodiefstal probeerde te verijdelen.

Zaterdagochtend probeerden dieven aan de haal te gaan met een terreinwagen van de familie Perez. Een bodyguard, die werkzaam is voor de broer van Red Bull-rijder Sergio Perez, reed achter het bewuste voertuig en hij probeerde de diefstal te voorkomen. 

Daarbij ontstond er een vuurgevecht tussen de dieven en de lijfwacht, waarbij die laatste gewond raakte in het gezicht. Volgens de laatste berichten is het slachtoffer ‘in goed conditie.’

“Een van de twee lijfwachten reed achter dit voertuig die de poging carjacking opmerkte zonder dat de dieven dat opgemerkt hadden,” zo schrijft de Mexicaanse krant ‘El Informador.’

“De bodyguard trok zijn wapen en er ontstond een vuurgevecht tussen de overvallers en de bodyguards, waarbij één van hen gewond raakte in het gezicht. De criminelen stapten in hun auto en vluchtten weg.”

Na de kwalificatie op zaterdag werd Sergio Perez gevraagd naar het incident en hij wist te vertellen dat de dieven gevat waren door de politie. 

“Ze probeerden een auto te stelen en hebben één van mijn bewakers met één schot verwond,’ zei Perez. “Maar ze probeerden in principe de auto te stelen, verder is er niets aan de hand en de man is in redelijk goede conditie. De politie heeft de overvallers gepakt. Met mijn familie gaat het goed, dank u.”

Over zijn kwalificatie was de Mexicaan minder tevreden, hij had ongeveer een seconde meer nodig om een rondje Monaco af te haspelen dan zijn teamgenoot Max Verstappen. Hij klaagde dat hij de voorbanden niet op temperatuur kreeg bij zijn eerste poging en bij zijn tweede poging kwam hij vast te zitten in het verkeer.

“Het was een ramp”, aldus Perez. “We veranderden onze aanpak, we maakten goede progressie door de kwalificatie, en in Q2 deden we het prima.”

“Maar de baan was aan het afkoelen en we veranderden onze aanpak. Bij mijn eerste poging in Q3 had ik helemaal geen grip op de voorkant omdat de banden erg koud waren.”

“Bij de tweede poging ging het aanvankelijk, tot ik veel verkeer tegenkwam. Daardoor verloor ik een hele hoop tijd.”