De meest speciale kleurschema’s voor F1-bolides tijdens de GP van Monaco

Red Bull Racing
Red Bull Racing

De McLaren-bolides ruilen dit weekend hun papaya-jasje in voor het legendarische Gulf-kleurschema. Daarmee zijn ze niet de eerste die in het prinsdom kiezen voor een speciaal kleurtje, onder andere Red Bull deed het hen in het verleden al voor.

Jaguar R5 2004 – Ocean’s Twelve
In 2004 zakte Jaguar af naar Monaco met een kleurenschema dat de nieuwe film “Ocean’s Twelve” met George Clooney moest promoten. Omdat deze reeks films over een een groep overvallers gaat kwamen de promotors van de film op het lumineuze idee om een diamant ter waarde van 300 000 dollar op de neus van de Jaguar R5 te bevestigen.

De diamant van Mark Webber overleefde de race maar teamgenoot Christian Klien parkeerde zijn Jaguar al in de eerste ronde in de vangrails en dat uitgerekend met de neus eerst. 

De diamant werd nooit teruggevonden….

Red Bull RB1 2005 – Star Wars
Toen in 2005 “Star Wars Episode 3: The Revenge of the Sith” gelanceerd werd trad Red Bull in Monaco aan met een Star Wars-livery. Eregasten in de paddock en op de startgrid waren onder andere Darth Vader, Chewbacca en 3CPO, de pitcrew was uitgedost als Stormtrooper. Op het barge board van de RB1 stond te lezen ‘Powered by the Dark Side’ maar noch Coulthard noch Liuzzi zagen de finishvlag. Volgende keer misschien toch maar de kant van Jedi Meester Yoda kiezen…

Red Bull RB2 2006 – Superman
Een jaar nadien was het Superman die de RB2 van een nieuw jasje voorzag. Het hele Red Bull Energy Station werd ingericht zoals de redactie van de Daily Planet, de krant waar Clark Kent werkt en de rijders poseerden naast hun bolide met de iconische Superman-cape.

Deze keer zorgde het wel voor succes want Coulthard wist zijn RB2 naar het podium te sturen en omd at te vieren sprong teambaas Christian Horner, getooid in de cape van Superman, in het zwembad van het Energy Station.

Mercedes W10 2019 – Niki Lauda
In 2019 was de F1-wereld in rouw na het overlijden van Niki Lauda en de verschillende teams en rijders toonden hun medeleven door een tekst op de auto of met een speciaal helmdesign. 

De Oostenrijker was verbonden aan het team van Mercedes en de bolides van het team uit Brackley kregen de handtekening van Lauda op de neus, een rode Halo en een van de vele sterretjes op de motorkap van de W10 werd rood gemaakt met een likje verf.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed