“Boegeroep was niet bedoeld voor Max Verstappen maar voor de FIA”

Ferrari
Ferrari

Na afloop van de GP van Italië was er boegeroep te horen toen Max Verstappen in beeld kwam. Volgens sommigen was dat specifiek op Max Verstappen gericht maar daar is Ferrari-teambaas Mattia Binotto het niet mee eens.

“Boegeroep voor een rijder is nooit leuk, zeker niet wanneer de rijder Max is, die vandaag de snelste rijder was en de overwinning verdient,” vertelde Binotto gisteren na afloop van de race.

“Ik denk echter dat het boegeroep van onze tifosi gericht was op de FIA. Met het boegeroep voor de winnaar van de race probeerden ze zich tot de FIA te richten.”

“De reden daarvoor is dat men vindt dat de safety car sneller van de baan moest en dat er nog enkele ronden geracet kon worden, dat er nog gestreden kon worden op het circuit.”

Verstappen zelf maakte er niet al te veel van dat hij boegeroep te verwerken kreeg.

“Wanneer zoiets gebeurt dan spreekt iedereen me erover aan,” aldus Verstappen. “Maar uiteindelijk ben ik hier om de race te proberen winnen, iets wat ik ook gedaan heb. Sommige mensen appreciëren dat niet. Maar dat komt uiteraard omdat ze erg gepassioneerde fans zijn van een ander team, het is wat het is.”

“Het gaat mijn dag niet verknallen, ik geniet gewoon van het moment.”

Ook Charles Leclerc reageerde: “Niemand verdient boegeroep, zoiets hoort niet te gebeuren.”