Bottas beleeft déjà vu en wint in Oostenrijk

Valtteri Bottas gaf na de GP van Oostenrijk toe dat hij moest terugdenken aan zijn eerste overwinning uit zijn carrière eerder dit jaar in Rusland. De Fin won immers de GP van Oostenrijk, maar moest daarvoor wel Sebastian Vettel achter zich houden.

Valtteri Bottas reed comfortabel aan de leiding van de race, nadat hij een kanonstart maakte. Op het einde van de race had de Fin moeilijkheden met de banden van Pirelli, waardoor Sebastian Vettel het gat kon verkleinen. Het waren spannende laatste ronden voor Bottas, maar uiteindelijk won de Fin zijn tweede race uit z’n carrière.

Hetzelfde deed zich eerder dit jaar al voor tijdens de GP van Rusland, toen Sebastian Vettel ook op zes tienden van Valtteri Bottas eindigde.

“Ik had een déjà vu met wat er gebeurd is in Rusland”, klinkt een rustige Bottas op het podium in Oostenrijk. “Sebastian reed het gat dicht. Ik had een grote blaar op mijn linker achterband waardoor het nogal moeilijk racen was. In het begin kon ik goed mijn snelheid houden, maar op het einde werd het lastig. Ik ben enorm blij. Het is nog maar mijn tweede overwinning.”

Valtteri Bottas werd tijdens de race nog onderzocht omdat hij pijlsnel van de lijn vertrok bij de start van de race. Zijn reactietijd bleek 0,201 seconden, waardoor de stewards er geen probleem van maakten. “De wagen bewoog pas toen de lichten uit waren, dat is het belangrijkste”, waardoor Bottas duidelijk maakt niet bezorgd te zijn.

“De eerste overwinning was natuurlijk heel speciaal, maar de tweede blijft speciaal”, ging Bottas verder. “Het is belangrijk om dichtbij Sebastian en Lewis te komen in het kampioenschap. Vandaag verliep dus erg goed. We hadden een hele goede wagen. Het was een perfect weekend.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer