Ricciardo staat voor de vijfde keer op rij op het podium: “Geweldig”

Daniel Ricciardo reed naar de derde plaats tijdens de GP van Oostenrijk en zet zo een reeks neer van vijf opeenvolgende races op het podium.

Ricciardo was derde in Spanje, Monaco en Canada en won in Azerbeidzjan om daaropvolgend ook op het podium te staan in Oostenrijk. In de thuisrace van Red Bull hield hij op het einde Lewis Hamilton achter zich, nadat de Brit van de achtste plaats moest vertrekken na het wisselen van de versnellingsbak.

“Het was een leuke race”, klinkt Ricciardo op het podium, nadat hij in de eerste ronde Kimi Räikkönen knap voorbij ging. “We hadden een aantal beslissende momenten aan het begin van de race. Op het einde van de race moest ik verdedigen op Lewis, wat best lastig was. Laat ons zeggen dat ik mijn rempunten bleef behouden en op de limiet reed. De voorlaatste ronde was het spannendste. Ik kwam niet goed uit de eerste bocht en hij had DRS, waardoor het spannend werd. Ik bleef hem voor en ik was blij dat ik de finish zag. Ik was niet van plan te remmen als dat niet nodig was. Ik geloof dat het een mooie en eerlijke strijd was.”

“Vijf podiums op een rij is fantastisch, maar om in Oostenrijk op het podium te staan… Max stond hier vorig jaar en ik was een beetje jaloers. Het is leuk om hier te staan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer