Bottas: “Beste argument om mijn contract te verlengen is winnen”

De Fin Valtteri Bottas wil komend seizoen meestrijden voor overwinningen en het kampioenschap en zo een contractverlenging bij Mercedes afdwingen.


“Er is één doel komend seizoen: strijden voor het kampioenschap. Ik ken al de mensen en ik weet hoe het werkt,” zei Bottas tegenover Finse media. “Ik realiseerde mij een jaar geleden niet hoeveel er te leren was. Ik ben dit jaar al enkele keren in de fabriek geweest en heb getest in de simulator. Het team doet het erg goed.”

“Het hangt er natuurlijk van af wat de andere teams doen maar we vertrouwen erop dat onze wagen beter is dan die van vorig jaar.”

Na zijn eerste seizoen bij Mercedes werd Bottas zijn contract met een jaar verlengd en de Fin wil uiteraard maar al te graag na het seizoen 2018 nog bij Mercedes blijven. Teamgenoot en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton staat ook voor een mogelijke contractverlenging maar dat zou volgens Bottas voor hemzelf alleen maar een goede zaak zijn.

“Voor mij is het goed om met Lewis door te gaan. Ik had een goede click met hem en hij is een snelle rijder die constant een uitdaging vormt,” aldus Bottas. “Het beste argument om mijn contract bij Mercedes verlengd te zien is zoveel mogelijk races te winnen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA