Chase Carey waarschuwt Ferrari: “De fans komen op de eerste plaats!”

Volgens F1-baas Chase Carey staan de belangen van de fans steeds op de eerste plaats en daar kan volgens hem zelfs een teams zoals Ferrari niets tegenin brengen.

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op


Ferrari dreigde er onlangs mee de Formule 1 te zullen verlaten indien haar commerciële belangen te ernstig geschaad worden door de plannen die Liberty Media met de Formule 1 heeft. Er kwam kritiek op Ferrari maar tegelijkertijd ook begrip.

Op begrip van Chase Carey, de nieuwe CEO van de Formule 1, hoeft Ferrari alvast niet te rekenen. Carey erkent dat Ferrari erg veel heeft betekend voor de Formule 1, maar tegelijkertijd oppert hij dat Ferrari geen voorkeursbehandeling zal krijgen.

“Ferrari is uniek en is enorm belangrijk, het is een legende, maar het moet op dezelfde manier behandeld worden als de andere teams,” zei Carey tegenover het Italiaanse ‘Corriere della Sera’.

“We willen dat ze deel blijven uitmaken van de Formule 1, we willen de sport veranderen omdat we ze beter willen maken, we willen de teams niet veranderen.”

Volgens Carey is het water tussen Ferrari en de F1 echter niet te diep om compromissen te sluiten, al zal het belang van de fans volgens Carey steeds primeren.

“Er kunnen akkoorden gesloten worden, maar over het belangrijkste doel valt niet te onderhandelen: het belang van de fans komt op de eerste plaats.”

“We moeten het spektakel op het circuit verbeteren. De aerodynamica helpt niet en er werd me ook gezegd dat sommige circuits op dat vlak een probleem hebben.”

Liberty Media heeft al verschillende initiatieven ondernomen om de sport te verbeteren en aantrekkelijker te maken voor de fans. Het wil daarin dus verder gaan en blijven initiatieven nemen om de sport spannender en aantrekkelijker te maken.

“Iedereen is meer open nu en er is heel wat activiteit op de sociale media. De ticketprijzen zijn naar omlaag gegaan en we hebben fanzones gecreëerd,” aldus Carey over de wijzigingen tot dusver.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print