Bottas bezorgt kopzorgen bij Mercedes: “Ik race om te winnen”

Na de polepositie van Valtteri Bottas voor de GP van Rusland zegt teambaas Toto Wolff dat het “moeilijk” wordt om teamorders in te voeren tijdens de race.


Valtteri Bottas veroverde in Sochi zijn tweede polepositie van het seizoen, met teamgenoot Lewis Hamilton net achter hem op plaats twee.

In de strijd om het kampioenschap zou het Hamilton echter goed uitkomen als Valtteri Bottas een helpende rol zou spelen op zondag, om zo de leiding in het kampioenschap verder uit te bouwen.

Toto Wolff zei echter na de kwalificatie voor de GP van Rusland dat het nu moeilijk wordt om teamorders in te voeren, waardoor de Fin volop voor de overwinning mag strijden.

“Het is erg moeilijk om nu tegen Valtteri te zeggen dat hij niet mag racen, nadat hij de pole heeft veroverd”, zei Wolff tegenover Sky. “Morgen zullen we het bespreken en laat ons afwachten hoe de race zal evolueren.”

Vooral op het circuit van Sochi is het moeilijk om teamorders bij de start van de race in te voeren, aangezien de strook naar de eerste trage bocht erg lang is. De kans is dus reëel dat beide Ferrari’s kunnen slipstreamen om zo een inhaalpoging te wagen.

Op dezelfde manier wist Valtteri Bottas vorig jaar de race in Rusland te winnen, door beide Ferrari’s bij de start te grazen te nemen. Dit jaar start hij zelf vanop pole en gaat hij naar eigen zeggen volop voor de overwinning, ook al is hij zich bewust van de situatie in het kampioenschap.

“Ik ga aan de race starten om te winnen”, zei Bottas. “Je kan geen ander doel hebben als je vanop pole start.”

“We zijn hier natuurlijk als een team en we vechten om het kampioenschap. Lewis staat aan de leiding en heeft een grote voorspring op Sebastian en een nog grotere voorsprong op mij. Je moet die dingen in je achterhoofd houden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer