Hamilton gaat in de fout: “Ik ging over de limiet”

Lewis Hamilton slaagde er op het circuit van Sochi niet in om de polepositie te veroveren. De Brit pushte tijdens zijn ultieme snelle ronde te hard en ging in de fout.


“Eerst en vooral mijn felicitaties voor Valtteri, hij doet het dit weekend zeer goed. Hij deed het beter dan mij,” zei Hamilton na afloop. “Dit is een geweldig circuit, redelijk intens. De laatste twee rondje waren helemaal niet speciaal! Je krijgt het echter niet altijd goed voor elkaar. We kunnen morgen echter strijden voor de overwinning, het team deed het met een 1-2 geweldig.”

Tijdens zijn ultieme snelle rondje ging Hamilton in bocht 7 in de fout. Hij pushte naar eigen zeggen te hard om doorheen de middelste sector tijd goed te maken.

“Q1 was echt goed terwijl Q2 niet geweldig was. Doorheen het weekend ging het wat op en neer in die sector maar ik was erg snel in de eerste en derde.”

“Tijdens mijn eerste rondje in Q3 was ik drie tienden trager in de middelste sector maar in de eerste en derde was ik sneller. Ik wist dan ook dat ik hard moest pushen om tijd goed te winnen.”

“In plaats van nog zo’n drie tienden moest ik een halve seconde sneller gaan en ik ging over de limiet. Ik denk dat ik wat vuil oppikte op mijn banden waardoor ik voor de volgende bocht te weinig grip had.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer