Bottas erg blij met polepositie: “Dit voelt enorm goed, het was al lang geleden!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Valtteri Bottas was tijdens de kwalificatie op het circuit van Portimao 0,007 seconde sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton, maar het volstond wel om de polepositie te veroveren.

Tijdens zijn eerste snelle ronde in Q3 slaagde Bottas erin om een tijd van 1:18.348 te rijden. Dat bleek achteraf voldoende voor de polepositie want teamgenoot Lewis Hamilton was een fractie trager en allebei slaagden ze er tijdens hun tweede run niet in om hun rondetijd nog te verbeteren.

Bottas kon op die manier zijn zeventiende polepositie in de Formule 1 veroveren en Hamilton van zijn honderdste pole houden. Uiteraard was Bottas daar zeer blij mee.

“Het is een leuk gevoel om op de pole te staan,” vertelde Bottas na afloop van de kwalificatie in het parc fermé. “Het voelt alsof het lang geleden is.”

De laatste keer dat Bottas de pole wist te veroveren was tijdens de GP van Sakhir. Bottas kende toen echter een slechte start want invaller George Russell slaagde er toen meteen in om de leiding in de race te veroveren.

“Het was leuk om een goede kwalificatie te hebben,” vertelde Bottas die tijdens het vorige raceweekend in Imola een erg slechte kwalificatie kende.

“De kwalificatie was tijdens de eerste twee raceweekends een zwak punt van mij, ik slaagde er niet goed in om de banden te laten werken.”

“Dit weekend hebben we erg hard gewerkt en het is mooi om te zien dat dit nu loont, het betekent dat we morgen een goede uitgangspositie hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022