Max Verstappen teleurgesteld met P3: “Niet ideaal maar we gaan proberen het gevecht aan te gaan”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Na afloop van de kwalificatie viel de teleurstelling van Max Verstappen zijn gezicht af te lezen. Verstappen blijft tegelijkertijd echter strijdvaardig en wil tijdens de race voor niets minder dan de overwinning gaan.

Tijdens de laatste oefensessie liet Verstappen de snelste tijd noteren en dat deed hij ook tijdens Q3. Zijn snelste tijd was eigenlijk goed voor de polepositie maar doordat hij in de vierde bocht te breed ging werd zijn rondetijd geschrapt. Frustrerend en Verstappen moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde tijd, achter beide Mercedes-rijders.

“De hele kwalificatie was lastig, omdat we worstelden met de grip. De lay-out van het circuit is geweldig, maar het is jammer dat er zo weinig grip is. Ik weet dat het voor iedereen hetzelfde is, maar ik heb dit weekend nog geen ronde kunnen genieten,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“In die ronde had ik een goede eerste sector, maar ik had een momentje in bocht vier waar ik wijd ging. Die bocht is vol gas, maar plotseling brak m’n auto uit.”

Verstappen vertrouwde er naar eigen zeggen op dat hij nog een even goede ronde zou kunnen rijden maar dat lukte jammer genoeg niet. Het is nu uitkijken naar de race waarin Verstappen opnieuw voluit zal proberen gaan.

“Het was een moeilijke sessie, maar het is wat het is,” aldus Verstappen. “Dat is niet ideaal, maar we gaan proberen in de race het gevecht aan te gaan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022