Bottas: “Ik geloof in mijn kansen op de titel”

Tijdens een interview met ‘Motorsport.com’ heeft Valtteri Bottas te kennen gegeven dat hij dit seizoen echt gelooft in zijn kansen op de wereldtitel. Volgens Bottas verloopt de samenwerking met Hamilton ook erg vlot.


Het verhaal Rosberg-Hamilton van bij Mercedes dat kennen we allemaal. Het verhaal Bottas-Hamilton en hun onderlinge relatie binnen Mercedes is een compleet ander verhaal. De samenwerking tussen Hamilton en Bottas verloopt naar verluidt veel vlotter en intenser.

Ook Bottas meent dat de samenwerking met Hamilton erg vlot verloopt, dat liet de Fin reeds meermaals uitschijnen. Bottas wil dan ook graag langer bij Mercedes blijven. Zo liet hij eerder deze week optekenen dat hij graag voor meerdere jaren bijtekent bij Mercedes, liefst op zijn minst dus twee jaar.

“Wanneer ik slechts een contract van één jaar voorgeschoteld krijg dan moeten we met elkaar praten,” aldus Bottas tijdens een interview met ‘Motorsport.com’.

Los van het feit dat hij met Hamilton een erg sterke teamgenoot heeft, een viervoudig wereldkampioen, gelooft Bottas dit seizoen echt wel in zijn kansen op de titel. Hamilton laat dit seizoen af en toe een steekje vallen, presteert soms net iets minder, en dat kan voor Bottas voldoende zijn om te profiteren.

“Ik heb het gevoel dat ik kans maak op de titel. Ik voel dat het mogelijk is. Maar ik kan niet in de toekomst kijken. Ik denk dat ik het voor een groot deel in eigen hand heb en dat het vooral zal afhangen van mijn eigen presteren. Maar ik zie het als een feit dat ik een kans heb op de titel,” aldus Bottas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023