Hamilton: “Mercedes heeft performance opgegeven voor betere betrouwbaarheid”

Volgens Lewis Hamilton valt de minder goede seizoensstart van Mercedes deels te verklaren door het feit dat het team voor een deel performance heeft opgegeven om de betrouwbaarheid te garanderen.


Tijdens de eerste races van het seizoen was Mercedes net iets minder goed dan de concurrentie. Mercedes domineerde niet zoals daarvoor en het duurde tot de vierde race alvorens Hamilton een eerste keer kon zegevieren.

In Spanje presteerden Mercedes en Hamilton opnieuw een heel stuk beter. Die laatste heeft bovendien een mogelijke verklaring voor de iets minder goede start van Mercedes.

“Wat mij verteld is, is dat de slinger wat de andere kant is uitgegaan en dat Ferrari in de kwalificatie iets beter is dan ons en dat we ons tijdens de race op hetzelfde niveau bevinden,” aldus Hamilton. “De tijd zal vertellen of de betrouwbaarheid hetzelfde is.”

“We hebben enorm veel werk gestoken in de betrouwbaarheid, om ervoor te zorgen dat deze zeer goed is. We hebben wat performance verloren, dit om te zorgen dat de betrouwbaarheid zeer goed is. Sommige concurrenten hebben zich verbeterd op het vlak van performance maar zullen ze ook het einde van het seizoen halen? Misschien hebben wij wel wat performance opgeofferd om op de lange termijn te winnen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023