Bottas kwalificeert zich als derde met ‘oude’ motor: “Alles is nog mogelijk”

Valtteri Bottas moet na een waterlek de rest van het raceweekend afwerken met een oudere Mercedes-motor. Toch is volgens de Fin alles nog mogelijk.

Door een waterlek moest Mercedes de power unit op Valtteri Bottas zijn wagen veranderen en terugkeren naar een oudere specificatie. Ondanks dat nadeel slaagde Bottas er toch in om zich als derde te kwalificeren voor de GP van Spanje.

Bottas gelooft bovendien nog steeds in zijn kansen op de overwinning, dat ondanks zijn minder goede power unit en derde plaats op de startgrid.

“Tijdens het grootste deel van het weekend hadden we voorsprong op Ferrari. Tijdens Q3 werden ze opeens een stuk beter,” blik Bottas terug op de kwalificatie. “De start van mijn dag was niet zo goed aangezien mijn motor moest vervangen worden en dat naar een oudere specificatie. Het betekende dat ik sowieso op achtervolgen was aangewezen.”

De kwalificatie verliep voor Bottas bovendien niet van een leien dakje.

“Ik ondervond doorheen de kwalificatie problemen met de stabiliteit achteraan de wagen, het was dan ook moeilijk om in een goed ritme te geraken,” aldus Bottas. “Dit was zeker niet één van mijn beste kwalificaties maar ik ben tevreden met wat het team verricht heeft. Je kon zien dat Lewis vandaag erg sterk en erg snel was.”

In Rusland slaagde Bottas erin om tijdens de start van de derde plaats naar de eerste plaats op te schuiven. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya wordt dat ongetwijfeld een stuk moeilijker om te herhalen.

“De weg naar de eerste bocht is korter dan in Sochi maar we hebben in het verleden al gezien dat er plaatsen kunnen goedgemaakt worden van op de tweede startrij,” blikt Bottas vooruit naar de race. “Ik heb in het verleden ook al mooie dingen gedaan van op de derde plaats. Alles is nog mogelijk,” besluit Bottas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer