Bottas kwalificeert zich op eerste startrij: “Hopelijk verloopt het morgen eens anders”

Valtteri Bottas kwalificeerde zich vandaag als derde voor de GP van Rusland. De Fin zal door de straf van Sebastian Vettel echter naast Rosberg op de eerste rij starten.

Door de afwezigheid van Lewis Hamilton in Q3 was er een plaatsje meer vrij vooraan op de startgrid. Tijdens de kwalificaties kon Bottas dan ook nog zijn landgenoot Kimi Raikkonen achter zich laten. Enkel Rosberg en Vettel waren sneller. Door de gridpenalty voor Vettel start Bottas morgen dus van op tweede plaats.

“Het was een zeer goede kwalificatiesessie,” zei Bottas achteraf. “Het hele weekend verloopt tot nu toe al goed. Er staan wat nieuwe onderdelen op de wagen en dat geeft een beter gevoel. Ook het circuit ligt ons.”

Bottas hoopt morgen dan ook heel wat punten te scoren nadat hij tijdens de eerste drie races achteraan op de top-10 eindigde.

“Ik ben zeer blij om het maximale uit deze kwalificaties te halen maar het is morgen dat telt. Tot nu toe is zondag meestal niet mijn beste dag geweest. Hopelijk is dat morgen anders,” blikt de Fin vooruit naar morgen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print