Vettel: “Ik ben helemaal niet gefrustreerd”

Na de kwalificatie voor de GP van Rusland, waarin Sebastian Vettel de tweede tijd neerzette, meldt Vettel tegenover de pers dat hij niet gefrustreerd is na opnieuw een probleem met de betrouwbaarheid van de Ferrari. Sebastian Vettel kreeg een gridpenalty opgelegd van vijf plaatsen, waardoor hij pas vanaf plaats zeven vertrekt op de grid.

Nadat Sebastian Vettel opnieuw een betrouwbaarheidsprobleem kende, gisteren tijdens de tweede vrije training in Rusland, vroeg de pers als hij gefrustreerd raakt van de problemen bij de Scuderia. De viervoudig wereldkampioen had daarop het volgende antwoord klaar: “Ik ben helemaal niet gefrustreerd. Natuurlijk is het nooit leuk als je problemen hebt met de wagen, want het maakt het racen in ieder geval niet gemakkelijker. Maar dat hoort nu eenmaal bij het racen. Zo’n dingen gebeuren, maar we vechten hard om terug te komen.”

“We hebben reeds onze snelheid getoond dit seizoen”, gaat Vettel verder. “We hebben nog geen perfecte race gehad dit seizoen, maar wie weet hebben we dit morgen wel. Je weet nooit. Het wordt een lange race. Er kunnen hier nog heel wat dingen gebeuren.”

Uiteindelijk was Sebastian Vettel maar liefst zeven tienden verwijderd van de snelste tijd van Nico Rosberg. “Natuurlijk wil ik dat het gat met Nico kleiner was. Maar we zagen al aan het einde van Q2 wat hij kon, dus een goede prestatie van hem. We profiteren wel wat van de problemen bij Hamilton. We starten wat meer naar voren en we starten op de goede kant van de grid. Het zal een opwindende race worden. De wagen voelt het hele weekend al goed aan. Het is nog maar april en morgen zijn we in de maand mei. Er is nog een lange weg te gaan. Op dit moment is het belangrijk om ons best te blijven doen en het maximale uit elke race te halen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}