Rosberg: “Makkelijke kwalificatie door problemen Hamilton”

Nico Rosberg heeft de pole positie veroverd op het circuit van Sochi tijdens de kwalificatie voor de GP van Rusland. De leider in het kampioenschap moet toegeven dat hij de beste papieren heeft om morgen de race te winnen, nadat zijn grootste rivalen betrouwbaarheidsproblemen kenden.

Nico Rosberg kon tijdens de kwalificatie van de GP van Rusland makkelijk naar de pole positie rijden, na problemen voor Lewis Hamilton aan het einde van Q2 en de gridstraf voor Sebastian Vettel.

Door de problemen bij zijn grootste rivalen, weet Nico Rosberg dat hij het een stuk makkelijker zal hebben morgen tijdens de race. “Op dit moment ben ik erg tevreden hoe de kwalificatie verliep. Het ging echt goed vandaag op de baan. De perfecte balans was er en we werden steeds beter. Ik ben daar erg blij mee”, klinkt het bij Rosberg net na de kwalificatie.

“Ik heb nog niet zo veel nagedacht over morgen, maar vanaf de eerste plaats vertrekken is altijd goed. Het is natuurlijk nooit gemakkelijk, maar de manier waarop we morgen allemaal op de grid staan is wel degelijk in mijn voordeel.” Sebastian Vettel start morgen immers vanaf plaats zeven en Lewis Hamilton vanaf plaats tien (onder voorbehoud).

Rosberg is er zich ook van bewust dat Lewis Hamilton opnieuw pech kende tijdens de kwalificatie. “Het maakt mijn race een klein beetje makkelijker. Maar de tegenstanders zijn er nog steeds, zelfs vanuit de positie van Vettel is er nog veel mogelijk. Met Valtteri en Kimi achter me, moet ik nog steeds gefocust blijven. Ik moet een zo goed mogelijk resultaat neerzetten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}